TRATAMENTE PENTRU UNGHII SANATOASE SI REZISTENTE

 

 
Tratamente pentru unghii sanatoase si rezistente
 
Ritualul de ingrijire al unei femei trebuie sa o ajute sa aibe si unghii rezistente, sanatoase si ingrijite, nu doar un corp bine proportionat si tonifiat, un chip impecabil, o piele neteda si un par stralucitor.

Unele dintre noi au unghii subtiri si moi care se exfoliaza iar altele au unghii casante si fragile, care se rup usor si se agata in orice ... pentru toate aceste probleme insa am gasit tratamente menite sa ne ajute sa avem o manichiura si o pedichiura de invidiat.

1. Cuticulele unghiilor - se taie sau se imping spre radacina?
Cuticulele au rolul de a proteja unghia impotriva bacteriilor asa ca taierea lor nu face decat sa lase loc infectiilor.

Este adevarat ca majoritatea dintre noi isi taie cuticulele din obisnuinta si pentru ca asa arata mai bine, dar ... pentru a avea unghii sanatoase este mai bine sa le indepartezi.
Iata cum: tii degetele la inmuiat in apa calduta si sapun dupa care impingi usor cuticulele spre radacina cu un betisor din lemn sau cu o scobitoare curata, inmuiata in ulei de masline.

O solutie ieftina ce te poate ajuta sa incetinesti ritmul de crestere a cuticulelor este bicarbonatul de sodiu: inmoaie un colt al prosopului in apa calduta, stoarce-l bine si presara pe el bicarbonat de sodiu, maseaza apoi foarte usor cuticulele pana cand se indeparteaza.

2. Curatarea unghiilor este importanta atunci cand ai unghii fragile asa ca nu le mai acoperi o vreme cu oja colorata pentru a nu fi nevoie sa le cureti cu acetona (evita produsele de indepartare a ojei ce contin formaldehida fiindca ataca si usuca unghiile) ci aplica doar lac transparent, hranitor, pana se insanatosesc si capata rezistenta.

Inainte de aplicarea lacului, este important sa cureti unghiile cu un sapun moale aplicat pe o periuta de dinti cu care sa freci unghiile pe toata suprafata, inclusiv sub marginea crescuta. Sterge-te apoi cu un prosop si treci la pasul 3 de mai jos. 

3. Pentru intarirea si hidratarea unghiilor dar si pentru a stimula circulatia sangelui, este important masajul degetelor si unghiilor cu un ulei hranitor asa cum este uleiul de masline, de floarea soarelui sau cu continutul unei capsule de vitamina E ori cu glicerina citrica de la Farmec (un tratament pentru unghii ideal, face minuni!).

4. Tratament pentru hidratarea unghiilor: bai in aburi de ulei
O data pe saptamana, pentru hidratarea intensa a unghiilor si mai ales pentru intarire, este indicata o baie in aburi de ulei.

Iata cum se face: intr-un bol metalic sau intr-o cratita mica dar mai larguta, se pune ulei in strat de 3-4 mm; bolul sau cratita se pun apoi pe aragaz la foc mic iar cand incep sa iasa aburii uleiosi fierbinti, se apropie degetele de abur, pana la o distanta de o palma sau atat cat este suportabil, timp de 4-5 minute. Te stergi dupa aceea cu un servetel si aplici o crema hidratanta sau glicerina citrica Farmec.

5. Unghiile, in contact cu produsele de curatenie, detergenti de vase, de rufe etc., devin fragile si au tendinta sa se exfolieze asa ca poarta intotdeauna manusi din plastic pentru a le proteja.

6. Exista si cateva tratamente pentru unghii pe care le gasesti in bucatarie si cu care poti masa unghiile: un amestec din sare de bucatarie, cateva picaturi de zeama de lamaie si putin ulei sau un amestec de zeama de lamaie cu ardei gras ori castravete ras ... toate sunt deosebit de eficiente pentru rezistenta si stralucirea unghiilor.

7. Rezistenta unghiilor este slabita si de taierea si pilirea incorecta a acestora: taie unghiile corect astfel incat sa previi aparitia unghiilor incarnate si a altor infectii si ai grija cum le pilesti: nu le pili printr-o miscare stanga-dreapta, ci numai intr-o singura directie, ca sa nu le exfoliezi.